direct naar inhoud van 4.2 Verkeer
vastgesteld
NL.IMRO.0200.ov1013-vas1

4.2 Verkeer

In de Verkeerskundige analyse Laan van Malkenschoten (Bijlage 2) wordt geconstateerd dat de rechtdoorgaande richtingen op de kruispunten op de Laan van Malkenschoten van twee opstelvakken moeten worden voorzien. Dit betekent dat er ook na het kruispunt twee rijstroken (van voldoende lengte) aanwezig moeten zijn.

Uit analyses blijkt dat de meeste automobilisten voor de meest rechtse rechtdoorgaande opstelvak kiezen als ze weten dat er na het kruispunt geritst wordt. Dit betekent dat de meest linkse rechtdoorgaande opstelvak niet goed gevuld wordt. Aan beide rechtdoorgaande opstelvakken wordt gelijktijdig het groene verkeerslicht getoond. De groentijd op het meest linkse opstelvak wordt niet efficiƫnt gebruikt, omdat daar minder auto's stonden te wachten. Andere verkeersstromen moeten hierdoor langer wachten.

Als er na het kruispunt niet geritst hoeft te worden, omdat het wegvak na het kruispunt verdubbeld is, worden beide rechtdoorgaande opstelvakken nagenoeg gelijk gebruikt. De benodigde groentijd voor de rechtdoorgaande richting wordt hierdoor korter. Dit is gunstig voor de wachttijden van andere verkeersstromen.

Dit is de reden dat verdubbeling van het wegvak gunstig is voor de wachttijden bij de verkeerslichten op de kruispunten en dus voor de doorstroming van het verkeer.