direct naar inhoud van 1.1 Aanleiding
Plan: Arnhemseweg-Radiumweg
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0200.bp1188-vas1

1.1 Aanleiding

In 2005 heeft de gemeenteraad bestemmingsplan 'Metaalbuurt en omgeving' vastgesteld. Dit bestemmingsplan heeft betrekking op de herstructurering van de Metaalbuurt, waarin ook de aangrenzende delen van Westenenkerweg en Arnhemseweg zijn opgenomen. De herstructurering betreft restauratie en vergroting van een aantal woningen, sloop met vervangende nieuwbouw van een aantal woningen, het toevoegen van een appartementengebouw aan de Aluminiumweg en het toevoegen van een appartementengebouw en een aantal twee-onder-een-kapwoningen aan de Arnhemseweg. Het grootste deel van dit omvangrijke project is inmiddels gerealiseerd.

Bij de uitwerking van het bestemmingsplan in een bouwplan voor de nieuwe ontwikkelingen aan de Arnhemseweg bleek dit onderdeel van het bestemmingsplan financieel niet uitvoerbaar te zijn.

afbeelding "i_NL.IMRO.0200.bp1188-vas1_0001.jpg"

Afbeelding 1: Metaalbuurt met -in rood kader- het nu vervallen appartementengebouw

Daarom is de locatie herontwikkeld. De herontwikkeling heeft geresulteerd in een bouwplan dat voorziet in een heel ander type bebouwing dan bestemmingsplan Metaalbuurt en omgeving mogelijk maakt: 26 woningen in drie blokjes van vier en twee blokjes van zeven woningen. Hierdoor ontstaat aan de Radiumweg ruimte om de twee-onder-een-kapwoningen wat ruimer te situeren. Om deze plannen uit te kunnen voeren is het nodig een nieuw bestemmingsplan vast te stellen voor de betreffende delen van Arnhemseweg en Radiumweg. Dat bestemmingsplan ligt voor u.