direct naar inhoud van 3.10 Voorzieningen en recreatie
Plan: Dorp Hoog Soeren
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0200.bp1146-vas1

3.10 Voorzieningen en recreatie

In Hoog Soeren zijn, net als in veel kleinere kernen, in de loop der tijd voorzieningen verdwenen, zoals de school, winkels, verenigingen en een consultatiebureau. Wel is er nog een rijdende winkel. De gewone bus is vervangen door een belbus.

Ondanks dat er diverse verenigingen verdwenen zijn, is de deelname aan de bestaande verenigingen verhoudingsgewijs hoog. Een groot deel van de bewoners is vertegenwoordigd in de Buurt en Belangenvereniging Hoog Soeren.

De kerk vervult ook een functie voor mensen van buiten Hoog Soeren (bijvoorbeeld trouwdiensten). Deze ruimte wordt ook voor diverse sociale activiteiten gebruikt.

Horeca

Er zijn diverse horecagelegenheden die voor een aanzienlijk deel gebruikt worden door wandelaars en fietsers. Er zijn twee hotels aanwezig. Eén daarvan heeft naast de hotelfunctie ook een conferentiefunctie en beschikt over zaalaccommodatie voor dorpsactiviteiten, feesten en partijen. Het Jachthuis vormt een "culinaire" bestemming voor mensen uit de wijde omgeving.

afbeelding "i_NL.IMRO.0200.bp1146-vas1_0025.png"

Horeca in Hoog Soeren

Overige voorzieningen voor fietsers, voetgangers en ruiters

Naast de horecagelegenheden zijn er voor de recreant voorzieningen aanwezig als bankjes, fietspaden, bewegwijzering en informatiepanelen. Het lange afstand ruiterpad Veluwetrail loopt door Hoog Soeren.

Kampeerterrein

Aan de rand van het dorp is een kampeerterrein gevestigd. Het is een eenvoudig 'natuurkampeerterrein' zonder uitgebreide voorzieningen. Stacaravans zijn op het kampeerterrein niet toegestaan. In 2010 is een nieuw bestemmingsplan gemaakt waarmee de mogelijkheid is geschapen om een sanitairunit te plaatsen.

Golfterrein

Het golfterrein is een 9-holes bosbaan die wordt gebruikt door de Veluwse Golfclub. De baan is aangelegd door de Engelse golfarchitect Ken Cotton en geopend in 1965. Het is een relatief lange baan. Bij de herziening van het vorige bestemmingsplan in 2002 is de baan ook planologisch ingepast. De golfclub beschikt over een clubhuis op het terrein. Ook het parkeren vindt plaats op eigen terrein.

afbeelding "i_NL.IMRO.0200.bp1146-vas1_0026.png"

Onverharde parkeerplaats bij het golfterrein