direct naar inhoud van 2.14 Welstandsthema's en niveaus
Plan: Park Berg en Bos en omgeving
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0200.bp1116-vas2

2.14 Welstandsthema's en niveaus

Bijna het gehele plangebied heeft het thema bossen. Voorts heeft de locatie van de StayOkay aan de Asselsestraat het thema 'instituten en buitenplaatsen' meegekregen.

Voor Park Berg en Bos geldt het welstandsthema “sport en recreatie” (Kadernota Over welstand geschreven, hoofdstuk 5.12). De bijbehorende criteria spreken zich uit over de kwaliteit van de bouwwerken in samenhang met de groene omlijsting en het plaatsen van reclame-uitingen op gebouwen en bij de toegangen.

afbeelding "i_NL.IMRO.0200.bp1116-vas2_0009.jpg"

afbeelding 9: welstandsthema's Berg en Bos en omgeving

Voor wat betreft de welstandniveaus kennen de hoofdwegen in Apeldoorn allemaal een zwaar welstandsniveau. Dit geldt in het plangebied van het onderhavige bestemmingsplan voor de JC Wilslaan, de Soerenseweg, de Amersfoortseweg en de Asselsestraat.

Op grond van het welstandsbeleid behoren het voorplein van park berg en bos, de omgeving van de centrale vijver en het sprengdal tevens tot de hoofdstructuur van Apeldoorn: thema 'beken en sprengen'(hoofdstuk 4.8). Als uitgangspunt voor het welstandsbeleid dient in de vormgeving de buitenruimte van het beken- en sprengensysteem weer zichtbaar te worden gemaakt.

De rest van het plangebied kent een normaal welstandsniveau.

afbeelding "i_NL.IMRO.0200.bp1116-vas2_0010.png"

afbeelding 10: welstandsniveaus Berg en Bos en omgeving