direct naar inhoud van 4.1 Bebouwing
Plan: Zwolseweg 381 en 383 Wenum Wiesel
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0200.bp1112-vas1

4.1 Bebouwing

De Pniƫlkerk krijgt een nieuwe bestemming en wordt daarmee na jaren leegstand weer in gebruik genomen. De Pnielkerk wordt omgezet naar 10 appartementen. De buitenkant van de kerk wordt op passende wijze aangepast, de monumentale waarden blijft behouden. Ook is rekening gehouden met de karakteristieke waarden van het interieur door bijvoorbeeld de zijbeuk als 1 ongedeelde ruimte in tact te laten als gemeenschappelijke hal naar de appartementen. Tevens krijgt de kosterswoning een woonbestemming, deze woning is reeds in gebruik voor dezelfde doeleinden. Hier worden ook op gepaste wijze aanpassingen aan de buitenkant van het bouwwerk gedaan, waaronder een uitbouw aan de achterzijde.

afbeelding "i_NL.IMRO.0200.bp1112-vas1_0009.jpg"

Figuur 4.1. Indicatieve nieuwe Gevelaanzichten kerk en kosterswoning

Op de achterzijde van het terrein wordt een gebouw voor 6 appartementen gebouwd. De nieuwbouw wordt op voldoende afstand van de kerk gebouwd om beide tot hun recht te laten komen, maar het gebouw gaat zich ruimtelijk niet "losmaken" van het bebouwingslint langs de Zwolseweg. Deze nieuwbouw wordt op circa 11 meter van de Papegaaibeek gebouwd. Hierdoor wordt het uitzicht van de appartementen in de voormalige kerk op het achterliggende landschap gewaarborgd en wordt een passende aansluiting gevonden bij de Papegaaibeek.

afbeelding "i_NL.IMRO.0200.bp1112-vas1_0010.jpg"

4.2. Indicatieve gevelaanzichten nieuwe appartementen

Het programma bestaat in totaal uit zeventien woningen. Het gaat hier om 1 bestaande woning (de kosterswoning), 10 appartementen in de bestaande kerk en 6 appartementen in de achtergelegen nieuwbouw. Het gaat om koopwoningen waarbij 1 woning valt onder de categorie vrije sector 1, 13 woningen onder de categorie vrije sector 2 en 3 woningen vallen onder de categorie vrije sector 3.