direct naar inhoud van 2.4 Structuurplan Stedelijk Gebied
Plan: Binnenstad Zuid-Oost
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0200.bp1110-vas1

2.4 Structuurplan Stedelijk Gebied

In februari 2002 heeft de gemeenteraad het structuurplan voor het stedelijk gebied vastgesteld. In het structuurplan zijn de ambities van de stad voor de langere termijn (tot 2020) geformuleerd.

Het is de ambitie van Apeldoorn in de komende periode verder uit te groeien tot centrumstad binnen de regio Stedendriehoek. Dat werkt naar twee kanten: enerzijds het leveren van een bijdrage aan de opvangfunctie van de stad voor de groei van de regionale bevolking en de regionale werkgelegenheid. Anderzijds meer uitstraling van de stad door meer en betere regionale voorzieningen en attracties. Het structuurplan gaat uit van het concept van de complete stad.

Doorwerking op het plangebied

Het plangebied betreft een binnenstedelijk gebied waarbij de stedelijke ruimte intensief gebruikt wordt. Compacte stedelijke toevoegingen dienen volgens het structuurplan een plek te krijgen in en om het centrum en de stadsdeelcentra. De in het structuurplan voorziene kantoorontwikkeling is deels al gerealiseerd in de Noordelijke Stationsomgeving.

Nieuwe structuurvisie "Apeldoorn biedt ruimte"

Eind 2012 is het ontwerp van de nieuwe structuurvisie "Apeldoorn biedt ruimte" ter inzage gelegd.