direct naar inhoud van 3.1 Beschrijving voornemen
Plan: Apeldoornseweg 16 Hoenderloo
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0200.bp1105-vas1

3.1 Beschrijving voornemen

Bedrijfsconcept

In verband met bedrijfsopvolging binnen de familie Van der Poel wil de eigenaar met het oog op de toekomst een verandering in het bedrijfsconcept. Het traditionele broodbakken als enige hoofdaciviteit wordt vervangen door nu nog alleen het afbakken van brood. Men zal dus het brood als halffabrikaat inkopen (pre pain) en ter plekke zelf afbakken in een kleinere oven. Het banket aanbod blijft ongewijzigd. Daarnaast wordt het assortiment kleinbrood flink uitgebreid. Dit zal men wel zelf blijven produceren. Hiertoe is echter geen moderne grote bakkerij vereist. Het bakproces zal zichtbaar gemaakt worden voor het publiek waarbij de versbeleving een grote rol speelt. De gehele dag door wordt vers brood gebakken. Er is bewust gekozen voor een zeer open sfeer waarbij de consument zicht heeft op het gehele bakkersproces. Men wil het “verlies” van de ambachtelijke bakkerij op deze manier compenseren. Hiermee komt de nachtelijke activiteit te vervallen. Er wordt ’s nachts niet meer worden gebakken. Van geluidsoverlast (rammelende bakblikken, ovenkarren, etc.) is geen sprake meer; dit geldt eveneens voor geur en stankoverlast. Laden en lossen vindt twee maal per week plaats, waarbij de vrachtwagen op de openbare weg blijft staan.

De vrijgekomen ruimte van de huidige grote bakkerij zal worden ingevuld met extra tafels ten behoeve van de lunchroomactiviteit. Het aantal binnen zitplaatsen neemt daarbij ten opzichte van de oude situatie toe van 24 naar 60 zitplaatsen. Het assortiment belegde broodjes zal worden uitgebreid. Naast de belegde broodjes en een kleine lunchkaart kan men bij Broodboetiek Vn der Poel terecht voor een kop koffie of frisdrank. Ook wil men zelfgemaakt ijs verkopen. Van 1990 tot 1999 heeft de vorige eigenaar dit ook gedaan. Dit wil men op ambachtelijke wijze voort zetten.

Aan de rechterzijde (zuidoostzijde) wordt er een terras gerealiseerd dat zitgelegenheid biedt voor 40 bezoekers. In het verleden heeft hier al eens eerder een terras gezeten. Het is de bedoeling dat men op het terras (evenals binnen) de lunch kan nuttigen, maar ook dat het binnen gekochte belegde broodje of ijsje genuttigd kan worden.


Openingstijden

De huidige openingstijden zijn:

van 1 juli tot en met 31 augustus - ma t/m zo van 8:00 tot 21:00

van 1 sept tot en met 31 juni - ma t/m zo van 8:00 tot 18:00

De openingstijden zullen in de nieuwe situatie ongewijzigd blijven. In het akoestisch onderzoek is uitgegaan van een enigszins zwaarder scenario, met als uitgangspunt een avondopenstelling tot 22:00 uur. Er zullen geen groepen worden ontvangen en er worden geen feesten en partijen. Het bestemmingsplan is zodanig vormgegeven dat dergelijke ongewenste activiteiten niet mogelijk zijn. Het te voeren assortiment in de winkel en de aangeboden etenswaren zijn nauw verwant met de bakkersactiviteit.