direct naar inhoud van 3.2 Ruimtelijke en functionele structuur
Plan: Sleutelbloemstraat en omgeving
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0200.bp1103-vas1

3.2 Ruimtelijke en functionele structuur

Sleutelbloemstraat
Het bedrijventerrein Sleutelbloemstraat maakt deel uit van een aaneengesloten strook van bedrijvigheid langs het kanaal. Direct aan de overzijde van het Kanaal bevindt zich De Vlijt en ten noordwesten Stadhoudersmolen. Het gebied wordt door het Apeldoorns kanaal (aan de westzijde) en de groenvoorziening (aan de oostzijde) van de omliggende gebieden gescheiden.

Het plangebied wordt gekenmerkt door een grote variatie aan overwegend lichtere vormen van bedrijvigheid, met de nadruk op autoverkoop (dealers en niet-dealers), onderhoud en reparatie, inbouw van apparatuur) en daaraan gerelateerde bedrijvigheid als autowasserij en de verkoop van auto accessoires. Tevens zijn er enkele bedrijven gevestigd met detailhandel- en groothandelsactiviteiten (fietsen, gereedschap, tuinmeubelen). Buiten de kantoorfuncties als onderdeel van een bedrijf zijn er een beperkt aantal zelfstandig en kleinschalige kantoor panden aanwezig.
Verspreid in het gebied wordt ook gewoond. Ter hoogte van de Tweede Sluisweg is sprake van een wooncluster.

Van een functionele of ruimtelijke relatie met het kanaal is geen sprake meer. De bedrijfskavels aan de oostzijde van de Sleutelbloemstraat zijn relatief ondiep en grenzen met hun achterkanten aan singels die de wijk Zevenhuizen omzomen.
Het gebied kan worden aangemerkt als een in zichzelf gekeerd gebied dat functionele en ruimtelijke relaties tussen de aangrenzende wijken en het kanaal onmogelijk maakt. De ligging van Kanaal noord als doorgaande weg direct op de oostoever van het kanaal draagt hier in sterke mate aan bij.

afbeelding "i_NL.IMRO.0200.bp1103-vas1_0006.jpg"

Afbeelding - aanwezige functies

Paardenwei
Het gebied ter hoogte van de Apeldoornse sluis staat ook bekend als Paardenwei. De Paardewei vormt in de huidige situatie een deels onbebouwd perceel aan de rand van Oud Zevenhuizen aangevuld met een aantal gemengde kavels die zich nu op het kanaal oriƫnteren en ontsloten zijn via Kanaal Noord.

Zuidkop
De Zuidkop wordt begrens door het kanaal, de Deventerstraat en de Noorderlaan. In dit deel van het plangebied bevindt zich een scholencomplex (de VMBO-vestiging van het Edu-college) en een groothandel in bouwmaterialen. Langs de Deventerstraat wordt voornamelijk gewoond.