direct naar inhoud van 3.4 Verkeer en vervoer
Plan: Groot Zonnehoeve
Status: onherroepelijk
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0200.bp1098-onh1

3.4 Verkeer en vervoer

Auto

De Zutphensestraat en de Laan van Erica, die het plangebied omsluiten, zijn hoofdwegen. In het plangebied liggen de Barnewinkel en De Groene Voorwaarts. De Barnewinkel is voor autoverkeer niet aangesloten op de Zutphensestraat, maar wel op de Marskramersdonk. De route Marskramersdonk – Barnewinkel – Woudhuizermark wordt door (sluip)verkeer tussen Zutphensestraat/A50 en De Maten gebruikt. De Groene Voorwaarts geeft aansluiting op de Laan van Erica.

Fiets

Langs de Zutphensestraat en de Laan van Erica liggen vrijliggende fietspaden. De Groene Voorwaarts maakt onderdeel uit van het primaire fietspadennet van Apeldoorn en wordt gebruikt door fietsers van en naar het buitengebied. De Barnewinkel is een veel gebruikte fietsroute tussen De Maten enerzijds en Woudhuis, Osseveld en Zevenhuizen anderzijds. Door Schuylenburg lopen ook verschillende secundaire fietsroutes die de Zutphensestraat met De Groene Voorwaarts verbinden.

Openbaar vervoer

In december 2006 is de voorstadhalte Apeldoorn-De Maten op de spoorlijn Apeldoorn-Zutphen in gebruik genomen. Een stadsbuslijn rijdt nu van het centrum van Apeldoorn naar de voorstadhalte en weer terug naar hoofdstation en centrum. Over de Zutphensestraat rijdt tussen zeven uur 's ochtends en zeven uur 's avonds grofweg één keer per uur de streekbus Zutphen-Apeldoorn en vice versa. Het plangebied heeft daarmee een goede en rechtstreekse openbaarvervoerverbinding met het centrum van Apeldoorn en met Zutphen.

Parkeren

In het plangebied Zonnehoeve wordt op eigen terrein geparkeerd. Het parkeren in het deelgebied Schuylenburg gebeurt voornamelijk op één grote parkeerplaats nabij de hoofdingang van Schuylenburg.