direct naar inhoud van 3.2 Omgeving
Plan: Groot Zonnehoeve
Status: onherroepelijk
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0200.bp1098-onh1

3.2 Omgeving

De directe omgeving van het plangebied bestaat uit vier verschillende gebieden. Aan de noordzijde grenst het gebied aan de Zutphensestraat met daarachter de wijk Woudhuis. Woudhuis is een nieuwbouwwijk met ongeveer 6000 inwoners, van halverwege de jaren negentig van de vorige eeuw, met heldere stedenbouwkundige patronen en veel aandacht voor architectuur.

Ten oosten van het plangebied ligt gebied De Barnewinkel met daarachter de rijksweg A50. Direct achter de A50 ligt bosrestant van landgoed Het Woudhuis en wordt momenteel de Ecofactorij, een bedrijventerrein, gerealiseerd.

Aan de zuidzijde grenst het plangebied aan de spoorlijn Apeldoorn – Zutphen, met daarachter de woonwijk De Maten. De Maten is een typische nieuwbouwwijk uit de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw met ongeveer 30.000 inwoners.

Aan de westzijde grenst het plangebied aan de Laan van Erica met daarachter het gebied De Voorwaarts. De ontwikkeling van het gebied De Voorwaarts, met als belangrijkste component het Omnisportcentrum, is voor het onderhavige plangebied met name van belang door de toename van ontsluitingsverkeer over de te verdubbelen Zutphensestraat en de Laan van Erica.

Het plangebied ligt op circa twee kilometer afstand van het centrum van Apeldoorn met haar hoge (regionale) voorzieningenniveau. In het buitengebied ligt een aantal natuur- en recreatiegebieden op fietsafstand (landgoed Het Woudhuis, recreatiegebied Bussloo).