direct naar inhoud van 4.2 Verkeersstructuur en parkeren
Plan: Bestemmingsplan Ravenweg Zuid
Status: onherroepelijk
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0200.bp1097-onh1

4.2 Verkeersstructuur en parkeren

De Ravenweg is onderdeel van de ring. De Oude Beekbergerweg en het Hofveld zijn belangrijke verbindingen op het schaalniveau van Apeldoorn-Zuid. De Oude Beekbergerweg vormt de verbinding naar het centrum van Apeldoorn. Het Hofveld vormt de verbinding naar de voorzieningen in het Hart van Zuid en bij het Schubertplein. De Fabianusstraat is een verbinding op buurtniveau. Deze straat vormt een verbinding tussen de Arnhemseweg en het Zuiderpark.

De Ravenweg krijgt een profiel van hoofdrijbaan met aan weerszijden ventwegen. De bestaande kastanjebomen in de bermen blijven gehandhaafd. Het fietsverkeer langs de Ravenweg wordt over de ventwegen geleid. Langs de ventweg, aan de zijde van de woningen, komen parkeerplaatsen. Ook langs de Oude Beekbergerweg, aan de zijde van de nieuwe woningen, komen parkeerplaatsen.

Voor het project wordt een gemiddelde parkeernorm gehanteerd van 1,6 parkeerplaats per woning. Hiermee wordt voldaan aan de parkeernormen die in de Actualisatie Parkeernota zijn gesteld.

afbeelding "i_NL.IMRO.0200.bp1097-onh1_0011.png"

afbeelding 11 ontsluiting en parkeren

Voor het merendeel van de nieuwe woningen komen er parkeerplaatsen in de openbare ruimte binnen het plangebied. Achter de woonhoven komen parkeerplaatsen op het maaiveld in twee zogenoemde parkeerkoffers. Deze zijn bereikbaar vanaf de Oude Beekbergerweg en vanaf het Hofveld met een achterstraat die beide parkeerkoffers verbindt. Ook aan de achterstraat komen parkeerplaatsen. De parkeerplaatsen voor de twee-onder-een-kapwoningen en de vrijstaande woning komen op eigen terrein.

Bezoekers kunnen parkeren op de parkeerplaatsen in de openbare ruimte. Zoals gezegd komen deze parkeerplaatsen langs de Ravenweg en de Oude Beekbergerweg. Uiteraard kunnen ook de bewoners deze parkeerplaatsen gebruiken.