direct naar inhoud van 3.3 Ruimtelijke en functionele structuur
Plan: Bestemmingsplan Ravenweg Zuid
Status: onherroepelijk
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0200.bp1097-onh1

3.3 Ruimtelijke en functionele structuur

Kenmerkend voor de stedenbouwkundige opzet van de tuindorpen is de openbare groene ruimte centraal in de wijk. In het Componistenkwartier is dit het plantsoen bij de Cesar Francklaan. De buurt is zorgvuldig gecomponeerd in samenhang met de beplanting.

De Oude Beekbergerweg en het Hofveld zijn in de structuur herkenbaar als bebouwingslinten door de kleinschalige bebouwing van individuele woonhuizen van één en twee lagen met een kap, aan de Oude Beekbergerweg afgewisseld met na de oorlog gebouwde rijen eengezinswoningen. De architectonische eenheid is hier niet het individuele woonhuis maar het rijtje huizen.

De verkaveling met individuele woonhuizen langs de noordkant van de Fabianusstraat vormt een duidelijke begrenzing van het Componistenkwartier. Het kwartier heeft een heldere stedenbouwkundige structuur met het plantsoen bij de Cesar Francklaan als middelpunt. De Flamingoweg is een deelgebied dat in ruimtelijk opzicht noch bij de Vogelbuurt noch bij het Componistenkwartier hoort. Het is een passtuk in de ruimtelijke structuur dat later gerealiseerd lijkt te zijn.