direct naar inhoud van 3.10 Sport en recreatie
Plan: Wenum Wiesel en buitengebied
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0200.bp1092-vas1

3.10 Sport en recreatie

Wenum Wiesel kent een voetbalvereniging. Ook wordt de paardensport veel beoefend. De omgeving van Wenum Wiesel leent zich verder voor het maken van paardrijtochten, iets dat terug te zien is in de aanwezigheid van vele paardenbakken in het buitengebied. Ook is in het plangebied een manege aanwezig.

Aan de Oude Zwolseweg bevindt zich de schietvereniging 'De Veluwse Schutters'. Er is een accommodatie aanwezig met 43 schietbanen.

Het gebied leent zich verder uitstekend voor extensief recreatief medegebruik in de vorm van wandelen, fietsen en paardrijden. Op verschillende plaatsen lopen routes door het gebied en zijn er voorzieningen voor picknicken. Langs het kanaal zijn enkele plekken geschikt gemaakt als visstek. De belangrijkste recreatieve routes zijn:

  • een regionaal lange-afstandswandelpad tussen Deventer en Harderwijk; het tracé doorkruist het plangebied via de Huisakkers en de Marleweg en is niet gemarkeerd;
  • een regionaal lange-afstandswandelpad 'Maarten van Rossumpad' van Arnhem naar Hattem, in het plangebied over het oude wegtracé;
  • een fietspad langs de westzijde van het Apeldoorns kanaal;
  • een fietspad over het oude spoorwegtracé;
  • een ruiterroute aan de westzijde van het plangebied;
  • de 'Veluwetrail', een lange-afstandsroute voor ruiters en menners in Nederland.

Ook bevinden zich in het plangebied diverse verblijfsrecreatieve terreinen en accommodaties, variërend van groepsaccommodaties, bungalows en appartementen, (mini)campings en bed & breakfast.