direct naar inhoud van 1.2 Ligging en begrenzing plangebied
Plan: Scherpenbergh Golfbaan
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0200.bp1077-vas1

1.2 Ligging en begrenzing plangebied

De golfbaan De Scherpenbergh ligt ten zuidoosten van Apeldoorn. De locatie bevindt zich in het overgangsgebied van de Veluwe naar de IJsselvallei. Het terrein van de golfbaan wordt aan de noordzijde begrensd door de Albaweg en camping De Vinkenkamp. Oostelijk van de golfbaan ligt de Albaplas, een voormalige zandwinplas. Tussen de Albaplas en het voormalige munitiemagazijnencomplex (MMC) ligt camping De Bosgraaf ingeklemd. In het zuidwesten en westen van het golfbaanterrein liggen bosgebieden (onder andere het militaire oefenterrein Scherpenberg) en akkers (westkant).

afbeelding "i_NL.IMRO.0200.bp1077-vas1_0002.jpg"

Afbeelding 1.2 Ligging golfbaan "De Scherpenbergh" in groter verband

afbeelding "i_NL.IMRO.0200.bp1077-vas1_0003.jpg"

Afbeelding 1.3 Plangebied m.e.r. en gebiedsbeschrijving

Op de afbeeldingen 1.2 en 1.3 is het plangebied voor de m.e.r.-procedure aangegeven. Dit gebied is een ontwikkelingsgebied waarnaar variantenonderzoek is gedaan in het MER en is deels conserverend bestemd. Het bestemmingsplangebied is echter groter en sluit direct aan bij de begrenzing van het omliggende plangebied Stuwwalrand Parkzone Zuid.

De begrenzing van het onderhavige bestemmingsplan is in figuur 1.4 opgenomen. De gebieden buiten het plangebied van de m.e.r. worden conserverend bestemd.

afbeelding "i_NL.IMRO.0200.bp1077-vas1_0004.jpg" Afbeelding 1.4 Bestemmingsplangebied "De Scherpenbergh"