direct naar inhoud van 4.9 Infrastructuur
Plan: Agrarische Enclave
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0200.bp1073-vas2

4.9 Infrastructuur

Langs de zuidgrens van het plangebied loopt de A1 van Apeldoorn richting Amersfoort. Parallel aan de rijksweg A1 ligt de spoorlijn richting Apeldoorn-Amersfoort. Drie andere grote wegen doorkruizen de Agrarische Enclave. Dit zijn de N302 (Meervelderweg, Flevoweg), de N344 (Amersfoortseweg) en de N310 (Garderenseweg). Via de Gardenseweg is het dorp Uddel te bereiken. De kleinere doorgaande wegen, zoals de Kampweg, Vossen en de Uddelermeerweg, sluiten aan op de N-wegen.

In de 17e eeuw zijn jachtwegen aangelegd om jachtgebieden te ontsluiten. Van de zogenaamde Koningswegen is de Hofweg, als onverharde weg, nog bewaard gebleven. De Hofweg verbond Paleis Het Loo met het jachthuis Het Hof en het Uddelermeer.

afbeelding "i_NL.IMRO.0200.bp1073-vas2_0010.jpg"

Figuur 3.6 - De Hofweg

De Amersfoortseweg is van oorsprong een straatweg. De straatweg liep van Amersfoort over Het Loo naar Deventer. Kenmerkend voor de weg zijn de rechte loop en het brede profiel. Aan weerszijdes van de weg zijn wallen beplant met eiken. Ook de Garderenseweg en de Meervelderweg zijn straatwegen.

Daarnaast zijn er nog diverse onverharde wegen. Het betreft onder andere de Kampweg, de Garderense Molenweg en de Einderweg.