direct naar inhoud van 4.2 Bebouwing
Plan: Barnewinkel
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0200.bp1070-vas1

4.2 Bebouwing

Naast de inzet van landschappelijke middelen, wordt het landgoed ook met gebouwde elementen vormgegeven. Het landgoed bevat een hoofdgebouw en een bijgebouw. De hiƫrarchie tussen bijgebouw en hoofdgebouw is afleesbaar aan de positie van de gebouwen op het landgoed en aan de geringere omvang van het bijgebouw ten opzicht van het hoofdgebouw.

Het hoofdgebouw is het multifunctionele complex, dat komt te liggen aan de oprijlaan die aangesloten wordt op de Zutphensestraat.

afbeelding "i_NL.IMRO.0200.bp1070-vas1_0008.jpg"

Figuur 4.2 Oprijlaan van het Stadslandgoed

Het bijgebouw wordt gevormd door het kantoor van Agrifirm, waarvoor reeds een bestemmingsplan is opgesteld. Ook overige gebouwde elementen refereren aan elementen van een landgoed: een fietsenstalling/wachthuisje bij de carpoolstrook wordt een 'folly', de entree van het landgoed een 'poort'.

Ten behoeve van de evenementenfunctie (Americahal/Omnisport) zoals opgenomen in bestemmingsplan De Voorwaarts wordt op het aangrenzende terrein een transferium gerealiseerd. Dit transferium wordt groen vormgegeven, met dezelfde landschappelijke middelen als bij de overige delen van het landgoed.

afbeelding "i_NL.IMRO.0200.bp1070-vas1_0009.jpg"

Figuur 4.3: totale inrichting Stadslandgoed De Barnewinkel