direct naar inhoud van 1.1 Aanleiding
Plan: Bestemmingsplan Zevenhuizen Stadsdeelhart Anklaar
Status: onherroepelijk
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0200.bp1051-onh1

1.1 Aanleiding

De uitbreiding en vernieuwing van het stadsdeelcentrum Anklaar zal een belangrijke bijdrage leveren aan de leefbaarheid en de uitstraling van de wijk Zevenhuizen én een schakel vormen naar de toekomstige wijk Zuidbroek.

afbeelding "i_NL.IMRO.0200.bp1051-onh1_0001.jpg"

Figuur 1. Ligging stadsdeelhart Anklaar in het stadsdeel Noord-Oost

Zuidbroek en de vernieuwde naoorlogse wijk Zevenhuizen zullen één samenhangend stadsdeel worden. Dit stadsdeel krijgt een gezamenlijke voorzieningenstructuur. Daarbij is gekozen het bestaande stadsdeelcentrum uit te bouwen tot een nieuw centrum voor het gehele stadsdeel:stadsdeelhart Anklaar. Het programma bestaat uit een nieuw winkelcentrum met bijna tweemaal zoveel winkelruimte, een nieuw woonzorgcomplex, een multifunctioneel centrum met onder andere een bibliotheek en kinderopvang, een nieuw medisch centrum en ongeveer 359 woningen. Het parkeren wordt zoveel mogelijk ondergronds opgelost in een centrale parkeergarage onder het winkelcentrum.

Voor de ontwikkeling van het Stadsdeelhart Anklaar is op 14 januari 2010 het Masterplan Anklaar opgesteld, met de gewenste stedenbouwkundige situatie. Over het Masterplan zijn de afgelopen jaren diverse belanghebbenden partijen geïnformeerd en er is algemene informatie naar buiten gebracht.