direct naar inhoud van 3.2 Groenstructuur
Plan: Bestemmingsplan Herman Coertsweg 3 Beekbergen
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0200.bp1047-vas1

3.2 Groenstructuur

Het park waar het plangebied aan grenst is een belangrijke groenstructuur. In het noorden heeft het park aansluiting aan de brede beekzone in het landschap. In het zuiden heeft het park via het groen rond de kerk en een aantal laanstructuren verbinding met het landschap.

afbeelding "i_NL.IMRO.0200.bp1047-vas1_0002.jpg"

Afbeelding 2: Ligging binnen groenstructuur

Deze verbinding met het landschap, de verbinding tussen omliggende buurten en het park en continuïteit van het park zelf worden in sterke mate bepaald door vaak lange zichtlijnen, die deze componenten met elkaar verbinden.

afbeelding "i_NL.IMRO.0200.bp1047-vas1_0003.jpg"

Afbeelding 3: Bestaande zichtlijnen

De aangrenzende woonbebouwing heeft overal zeer duidelijke voorzijden aan het park (zie afbeelding 3). Aan de oostelijke zijde van het park bestaat dit beeld voornamelijk uit woningen met een royale voortuin aan een voetpad, aan de westzijde wordt het beeld overwegend bepaald door woningen met een vergelijkbare voortuin aan een weg.

Aan de oostzijde tegenover de huidige locatie van de noodschool bevinden zich bovendien ook voorzijden van woningen. Deze woningen zijn dus in hun uitzicht afhankelijk van de invulling van de locatie.

Tevens is er geen sprake van bijzondere bomen op de locatie, maar rond de huidige bebouwing staan wel waardevolle bomen. Bijzondere bomen krijgen bestemmingsplantechnische bescherming (op basis van leeftijd en stamdiameter)

afbeelding "i_NL.IMRO.0200.bp1047-vas1_0004.jpg"

Afbeelding 4: Waardevolle bomen