direct naar inhoud van 3.1 Ruimtelijke en functionele structuur
Plan: Bestemmingsplan Tullekensmolenweg 104 Lieren
Status: ontwerp
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0200.bp1040-ont1

3.1 Ruimtelijke en functionele structuur

De ruimtelijke hoofdstructuur van Lieren kenmerkt zich door een netwerk van linten waarvan de Lierderstraat als ruggergraat dient. Langs de linten ligt bebouwing die uitwaaiert in het landelijk gebied. Tussen de linten bevinden zich open groene (semi-)agrarische ruimten. De Beekbergebergse beek begrenst het dorp aan de noordzijde. De begrenzing aan de zuidzijde wordt gevormd door de spoorlijn Apeldoorn-Dieren.

Het plangebied is gelegen in het centrum van Lieren aan de Tullekensmolenweg, de doorgaande weg vanuit Beekbergen. In de directe omgeving van het plangebied bevinden zich woningen. Aan de Tullekensmolenweg 92 bevindt zich het voormalige cooperatiegebouw. Deze heeft nu nog een bedrijfsbestemming. Er zijn plannen voor herstructurering van deze locatie naar woningbouw.

Op dit moment is het perceel grotendeels onbebouwd en in gebruik als tuin bij de naastgelegen woning aan de Tullekensmolenweg 104. Rondom deze woning bevinden zich een aantal bijgebouwen. Een van deze bijgebouwen staat deels in het plangebied. Deze zal worden gesloopt.