direct naar inhoud van 3.5 Verkeer en vervoer
Plan: Bestemmingsplan Kanaalzone-Zuid - Kayersmolen
Status: onherroepelijk
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0200.bp1003-onh1

3.5 Verkeer en vervoer

De Lepelaarweg is onderdeel van de "Fietsdoorstroomas De Maten". Deze fietsroute loopt vanuit De Maten, via de fietsbrug en de Lepelaarweg, naar de 2e Wormenseweg en het centrum van de stad. In de toekomst zal worden onderzocht of de huidige, oversteek ter plaatse van de Kayersdijk (knoop Mezenweg/Reigersweg) kan worden aangepast om een meer directe route te realiseren waar de fietsers ook veiliger kunnen oversteken.

Het plangebied ligt op een paar minuten fietsen van het centraal station. De stadsbuslijnen 8 en 9 ontsluiten de Zuidelijke Kanaalzone, als onderdeel van de route door de wijk 'Zuid'. Deze buslijnen rijden in een kwartierdienst naar het station.

De Kayersdijk is onderdeel van de hoofdwegenstructuur van Apeldoorn. Op deze hoofdwegenstructuur wordt het doorgaande verkeer op stadsniveau gebundeld en afgewikkeld. Doorstroming van het verkeer en verkeersveiligheid zijn belangrijke uitgangspunten op deze wegen. De gemeente streeft naar een beperkt aantal aansluitingen op de Kayersdijk, om de verkeersveiligheid te verbeteren en de capaciteit te vergroten.