direct naar inhoud van 4.2 Bebouwing
Plan: Bestemmingsplan Barnewinkel naast 13
Status: ontwerp
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0200.bp1129-ont1

4.2 Bebouwing

Naast landschappelijke middelen, wordt het landgoed ook met gebouwde elementen vormgegeven. Het landgoed bevat een hoofdgebouw en een bijgebouw. De hiƫrarchie tussen bijgebouw en hoofdgebouw is afleesbaar aan de positie van de gebouwen op het landgoed en aan de geringere omvang van het bijgebouw ten opzicht van het hoofdgebouw.

Het hoofdgebouw is gelegen aan de oprijlaan die aangesloten wordt op de Zutphensestraat en is de toekomstige locatie voor het multifunctioneel complex. Het bijgebouw is het kantoor waarvoor dit bestemmingsplan wordt opgesteld. Het bijgebouw is minder prominent georiƫnteerd op de oprijlaan; men passeert het op de weg naar het hoofdgebouw. Het gebouw staat midden op de kavel, met aan de voor- en achterzijde een parkeerterrein. Dit parkeerterrein is iets verdiept aangelegd en omgeven door hagen, waardoor het zicht op geparkeerde auto's beperkt wordt. Het gebouw krijgt 'rugdekking' door een 20 meter brede bosstrook die het gebouw van de Barnewinkel afschermt. Aan de zijde van de snelweg is het gebouw beter zichtbaar, maar heeft het een groene voorgrond (transferium) en staat het achter de bomen van de oprijlaan.

Ook overige gebouwde elementen refereren aan elementen van een landgoed: een fietsenstalling/wachthuisje bij de carpoolstrook wordt een 'folly', de entree van het landgoed een 'poort'.

Ten behoeve van de ontwikkelingen rondom Omnisport wordt op het aangrenzende terrein een transferium gerealiseerd. Dit transferium wordt groen vormgegeven, met dezelfde landschappelijke middelen als bij de overige delen van het landgoed.

afbeelding "i_NL.IMRO.0200.bp1129-ont1_0007.jpg"

Figuur 7: Concept inrichtingsplan De Barnewinkel