direct naar inhoud van 4.2 Wonen: verzoek om een woning boven bedrijfspand Hoenderparkweg 8a
Plan: Bestemmingsplan Hoenderparkweg 6 en 8
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0200.bp1020-vas1

4.2 Wonen: verzoek om een woning boven bedrijfspand Hoenderparkweg 8a

De eigenaar van het perceel Hoenderparkweg 8a (gedeeltelijk), dat grenst aan het perceel Hoenderparkweg 6 en 8, heeft in reactie (zienswijze) op het ontwerpbestemmingsplan verzocht om - via een in dit bestemmingsplan op te nemen regeling - een woning te mogen realiseren op de zolder boven zijn bedrijfsruimte op nummer 8a.

De planopzet van dit bestemmingsplan gaat uit van een afwijzende reactie op dit verzoek, want de gevraagde bovenwoning kan niet worden toegestaan zolang een Maatschappelijke bestemming rust op het pand dat ligt ten zuiden van het pand van reclamant, een pand dat overigens óók het adres Hoenderparkweg 8a heeft. De milieuzone die zich bevindt rondom deze Maatschappelijke bestemming, verdraagt geen gevoelige bestemming (als wonen) op minder dan 10 meter afstand. Het pand Hoenderparkweg 8a (gedeeltelijk) bevindt zich precies binnen deze 10 meter-zone.

In paragraaf 5.1.4 van de toelichting van het bestemmingsplan zijn de achtergronden te vinden over deze en andere afstandsmaten.